Ptuj: Dobiček letošnjega Kurentovanja okrog deset tisočakov
Štajerski Tednik
Tipografija

59. Kurentovanje je zaključeno. Organizator, Zavod za turizem Ptuj, že pripravlja finančno poročilo tega pomembnega dogodka. Čeprav točne številke še niso znane, je že zdaj jasno, da so poslovali pozitivno. Prihodki so znašali 227.000 evrov, stroški so bili za okrog 10.000 evrov manjši. S tem so zadovoljni, čeprav, kot poudarjajo na Zavodu, dobiček pri tem projektu ni ključnega pomena.

„Vsako leto znova se pojavi vprašanje o donosnosti Kurentovanja. Verjetno je Karneval v Benetkah ali v Riu bolj donosen, treba pa je upoštevati širino Kurentovanja z etnografskim, umetniškim in karnevalskim delom. Ta koncept smo na Ptuju razvijali vsa leta, prav tako se vsi deležniki strinjamo, da ga je treba tako peljati naprej,“ pravi Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Prihodki: sponzorji 154.000, MO Ptuj 46.000 evrov ...

Čeprav finančno poročilo letošnjega Kurentovanja še ni zaključeno, je direktorica predstavila podatke, s katerimi razpolaga. Finančni prihodki letošnjega Kurentovanja so od Mestne občine Ptuj znašali 46.000 evrov, največji delež so prispevali sponzorji, in sicer 154.000 evrov. K temu je treba prišteti še prihodke Karnevalske dvorane, ki za delovanje pod znamko Kurentovanja zagotavlja 15.000 evrov in 10 % od prihodkov gostinskega dela, kar letos znese okrog 12.000 evrov. Zavod za turizem tako s približno 227.000 evri ustvarja javni del programa. „Ta je brezplačen in dostopen vsem. O vstopnini v tem trenutku ne razmišljamo,“ poudarja Gönčeva.

Stroški: varnost, gostovanja, nagradni sklad, nočitve, okraševanje, prehrana

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.05.2019 07:51

    Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Škofja Loka - Železniki, med Škofjo Loko in Praprotnem.Promet je povečan na cestah proti[…]

 

 

radioptuj300