Spodnje Podravje: Haložani med najmanj zdravimi
Štajerski Tednik
Tipografija

Nacionalni inštitut za javno zdravje je ponovno objavil podatke o zdravju po občinah. Tudi letos je podravska regija ena slabših. V negativni smeri izstopa po prekomerni teži otrok, številu bolniških odsotnosti, alkoholizmu in samomorilnosti.

Z zdravjem povezan telesni fitnes osnovnošolskih otrok in mladostnikov opisuje, kakšen delež otrok med 6. in 15. letom starosti v posamezni slovenski občini dosega ustrezno raven gibalne učinkovitosti. Temelji na štirih gibalnih sposobnostih, in sicer mišični vzdržljivosti, aerobni vzdržljivosti, mišični moči in gibljivosti. Otroci iz Žetal, Gorišnice, Svetega Tomaža in Starš so med slabše gibljivimi. Boljši od slovenskega povprečja pa so otroci iz Lenarta, Hajdine, Majšperka in Podlehnika.

Po prekomerni teži v Spodnjem Podravju izstopajo haloški otroci. V Cirkulanah je predebelih 40,9 % vseh otrok, kar je skoraj enkrat več od slovenskega povprečja. Po prekomerni teži izstopajo tudi v Žetalah, Vidmu in Podlehniku. Pod slovenskim povprečjem so v Spodnjem Podravju le otroci iz Markovcev.

Največ alkoholizma v vinorodnih občinah

Žetalčani največ na bolniškem dopustu

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300