Šolski center Ptuj nujno potrebuje 634.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Znesek, ki ga Šolski center Ptuj potrebuje, da lahko letošnje leto normalno posluje, je 634.000 evrov. Gre za zahtevek za dofinanciranje, ki je za kar 149.421 evrov višji od lanskoletnega. Razlogov za to je več, glavni pa so napredovanja javnih uslužbencev, manj dijakov in način financiranja po glavi dijaka, ki pa očitno ni najbolj pravičen.

Tako kot večina javnih zavodov se tudi Šolski center Ptuj srečuje s težavami pri poslovanju. Vlada, ki je podpisala sporazum s sindikati, ni prav dobro premislila finančnih posledic. Težave, nastale zaradi tega, zdaj v zavodih rešujejo vsak po svoje.

S prvim januarjem 2019 so bila izvedena prva napredovanja, septembra bodo za en plačni razred napredovali še razredniki, novembra pa sledijo še zadnja letošnja napredovanja. Kot pravi Oton Mlakar, direktor Šolskega centra Ptuj, napredovanja na letni ravni letos skupaj zahtevajo 245.000 evrov. Čeprav so bile letos cene šolskih programov korigirane oz. zvišane, je za pozitivno poslovanje nekaterih zavodov to še vedno premalo. Tudi zaradi manjšega vpisa, kot je to primer na Ptuju. V povprečju Šolski center Ptuj na vseh štirih srednjih šolah prejme med 3.400 in 3.500 evrov po dijaku letno. Nekaj več, okrog 5.000 evrov, je znesek, ki ga zaslužijo z dijaki, vpisanimi v programe za nižje poklicno izobraževanje.

Ministrstvo bi lahko zagotovilo dodatni denar tudi za deficitarne programe

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 24.08.2019 20:21

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 8 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300