Ptuj: Pri obnovi mostu obšli sanacijo vodovoda - ogroženih 12.500 gospodinjstev
Štajerski Tednik
Tipografija

Vodovod je bil v ptujski most vgrajen v sklopu izgradnje mostu leta 1958, leta 2001 pa obnovljen z notranjo oblogo. Že leta 2011, nato pa ponovno 2016 je Direkcija za ceste podala vlogo za projektne pogoje in soglasje za sanacijo mostu čez reko Dravo na Ptuju. Komunalno podjetje Ptuj je vlogi ugodilo in izdalo pogoje, v katerih je predvidelo tudi zamenjavo vodovoda, saj je bilo na osnovni pregleda ugotovljeno, da je le-ta v zelo slabem stanju. A prenova vodovoda se v okviru sanacije mostu ni zgodila.

V začetku leta 2018 je Direkcija RS za infrastrukturo povabila Komunalno podjetje Ptuj na operativni sestanek, na katerem ga je obvestila, da investitor ne bo investiral in izvajal zamenjave vodovoda, ker po zakonu (razen izjemoma) to ni njegova naloga, pač pa naloga upravljavca. Z odločitvijo je bilo takrat seznanjeno tudi vodstvo MO Ptuj. Vsa prizadevanja, tako Komunalnega podjetja kot tudi MO Ptuj, da bi prišlo do zamenjave vodovoda v sklopu investicije, so bila neuspešna. Tudi poskusi MO Ptuj, da bi se morebiti dogovorila za zamenjavo vodovoda neposredno na ministrstvu, so bili neuspešni. Nihče od odgovornih pa tudi ni problematiziral tega vprašanja, vsaj v javnosti ne; tudi mestni svetniki prejšnjega mandata se niso oglašali na to temo oz. niso bili seznanjeni s tem problemom, da bi se MO Ptuj odločila za obnovo cevovoda, če je že njegovo stanje tako zelo slabo, kot je bilo ugotovljeno ob pregledu leta 2016.

Nadzorni svet Komunalnega podjetja Ptuj je sicer večkrat podal zahtevo, da se ta sanacija izvede, a je naletel na gluha ušesa.

V primeru poškodbe levi breg Drave v 24 urah brez pitne vode

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 24.08.2019 19:54

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 8 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300