Ptuj : V mestu vroče zaradi cen za smeti
Štajerski Tednik
Tipografija

Večina stanovalcev v starem mestnem jedru in blokovskem naselju, kjer sta upravljavca Podjetje za stanovanjske storitve (PSS) in Atrij, je v minulem tednu na skupni položnici, ki jo pošiljata upravljavca, prvič prejela tudi strošek za smeti. Obračun je izveden za dva meseca, januar in februar 2019.

Zaradi novega načina razdeljevanja stroška so uporabniki na položnicah prejeli višje zneske. To pa je seveda povzročilo nejevoljo in spodbudilo številna vprašanja. Zato so v petek, na dan uradnih ur, ljudje odgovore na vprašanje, zakaj so se jim stroški za smeti na položnicah povišali, iskali pri upravnikih. „Stanovalci zneske primerjajo s prejšnjimi meseci in ugotavljajo, da so novi zneski višji. Nekateri celo zelo višji. Zabeležili smo ogromno pripomb in pritožb. Ljudje so zmedeni, ker si ne znajo razložiti, zakaj se jim je strošek za smeti povišal. Mi jim odgovora ne moremo dati, zato smo jih napotili na Javne službe (JS) Ptuj. Naša naloga je bila, da smo stroške za posode, ki so nam jih posredovali iz JS Ptuj, razdelili med število stanovalcev, ki te posode koristijo,“ je povedal Igor Vamberger iz PSS.

„Ljudje obvestil niso jemali resno“

Direktor JS Ptuj Alen Hodnik je poudaril, da so na nov model razdelitve cen, ki je sedaj zaživel v praksi, uporabnike opozarjali leto in pol.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 24.08.2019 19:27

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 8 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300