Ptuj: Vrtčevske otroke odlagajo na avtobusnem postajališču, ob glavni cesti
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav ima večina enot Vrtca Ptuj zagotovljena mesta za parkiranje, je nekaj takšnih, kjer se konstantno pojavljajo težave. Ena takšnih je enota Narcisa, kjer se večina staršev, ki pripelje otroke, ustavi bodisi na avtobusnem postajališču bodisi ob cesti. Zaskrbelo jih je obvestilo redarstva, da bodo kršitelje strožje sankcionirali ... Težave pa so se v zadnjih mesecih poglobile tudi pri enoti Mačice.

„Pred nekaj tedni so vzgojiteljice dobile obvestilo redarjev, da bodo začeli pogosteje pisati globe za kršitve. Težava je v tem, da starši in vzgojiteljice preprosto nimamo prostora, kjer bi parkirali vozila. Nekaj mest je za vrtcem, a ker je okrog 20 vzgojiteljic, je parkirišče zelo hitro polno. Če bomo torej zato, ker avtomobil za nekaj minut pustimo na avtobusnem postajališču, zraven dragega vrtca plačevali še globo, bo to zelo velik zalogaj,“ pravi ena izmed mam, ki ima otroka v enoti Narcisa.

Robert Brkič, vodja Medobčinskega redarstva občin v Spodnjem Podravju, razume težavo staršev, saj dejansko ni veliko prostora za parkiranje pri omenjeni enoti: „Tistega, ki se za nekaj minut ustavi na avtobusnem postajališču, ne oglobimo. Tudi če parkirajo pri delavnicah, kjer je označeno mesto, ni problem. So pa svetniki podali pobudo, da se ukine množično parkiranje vozil na zelenici. Nekateri ob vrtcu cel dan puščajo vozila. Gre povečini za tiste, ki delajo v mestu in tu parkirajo brezplačno, to niso starši otrok. Težava ni zaradi parkiranja obiskovalcev vrta, ki se ustavijo za nekaj minut, da odložijo otroke, ampak tistih, ki delajo v mestu, se vozijo in tudi parkirajo kar na zelenici,“ pojasnjuje Brkič.

Doslej so redarji pisali opozorila, odslej bodo tudi na tem območju bolj striktni s pisanjem glob.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.09.2019 23:54

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Metlika, Obrežje.Dela:- Cesta Kranjska Gora - Vršič bo zaprta predvidoma od ponedeljka, 16.[…]

 

 

radioptuj300