Ptuj, krožišče pri Minoritskem: Tretji vozni pas bo, a ne po celotnem mostu
Štajerski Tednik
Tipografija

Ureditev krožnega križišča pri minoritskem samostanu po obnovi dravskega mostu se je izkazala za precej dobro rešitev. So pa se zastoji – bolj kot zaradi samega križišča zaradi ukinitve tretjega voznega pasu na mostu – pojvili na desnem bregu Drave. Od 26. aprila naj bi bilo stanje bistveno bolje,  vendar bo to ponovno stalo kar nekaj denarja ...

Sprememba prometnega režima po prenovi mostu čez Dravo na Ptuju je prinesla več pozitivnih kot negativnih učinkov. Pretočnost prometa se je v večini primerov dejansko izboljšala. Izjema je sam most, kjer pa se predvsem iz smeri Brega proti centru mesta v konicah redno ustvarja prometni zamašek.

Takoj v začetku tega leta so tudi na ptujski občini, zavedajoč se nujnosti sprememb, začeli iskati rešitve. „Dolge kolone vozil predvsem na desni strani reke Drave kažejo, da ukinitev tretjega pasu na mostu ni bila najboljša rešitev,“ je poudarila županja MO Ptuj Nuška Gajšek.

Potrebne postopke za spremembo je Direkcija RS za ceste končno izpeljala in minuli teden na občino posredovala obvestilo, da so izbrali izvajalca: Cestno Podjetje Ptuj, d. d. Rok za izvedbo del je 26. april. Šlo bo za preureditev montažnega mimobežnega krožišča z mimobežnim pasom.

A ne po mostu, tam namreč ostaja še vedno kolesarska steza. Mimobežni pas bo urejen le pri izvozu z mosta (ob parku).

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 24.08.2019 19:27

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 8 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300