Neslavni rekord občin Trnovska vas in Sveti Andraž: »Če ne spiješ špricerja, nisi ded«
Štajerski Tednik
Tipografija

Zdravnica Ines Emeršič iz Ambulante družinske medicine Trnovska vas in Vitomarci pravi, da sicer nima primerjave z drugimi kraji, da pa je alkoholizem v obeh občinah velik problem.

Po analizah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je že četrto leto pripravil statistiko o zdravju prebivalcev v slovenskih občinah, se kazalniki zdravja na več področjih sicer izboljšujejo, preseneča pa podatek, da je bilo zaradi alkoholizma največ hospitaliziranih in povzročenih prometnih nesreč v dveh slovenjegoriških občinah: Trnovski vasi in Svetem Andražu v Slovenskih goricah.

Med osmimi občinami, ki od slovenskega povprečja odstopajo v teh dveh kategorijah, so še občine Podlehnik, Jezersko, Dobje, Škocjan, Idrija in Kobilje. Prekomerno uživanje alkohola očitno ostaja velik problem, predvsem zato, ker je globoko zakoreninjeno v naši družbi in del vsakdana mnogih. Seveda gre za širši štajerski, tudi vseslovenski problem, pa vendar neslavni rekord dveh sosednjih občin nakazuje, da je alkoholizem tam še bolj prisoten.  

Alojz Benko »brani« Trnovsko vas

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300