Ormoška, Ptuj - Willenpart: »Če nam tu ne uspe, bomo denar odnesli drugam.“
Štajerski Tednik
Tipografija

Zaradi načrtovane rekonstrukcije Ormoške ceste in dejstva, da so jo krajani že sedemkrat protestno zaprli, je svet MO Ptuj minuli teden opravil izredno sejo. Kdo zavaja s podatki, kdo širi govorice in straši krajane ter kdo je boljši pravljičar: predstavnica civilne iniciative ali predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo? Bo cesta kar „povozila“ hiše?

Minuli teden se je začel s še enim protestom na Ormoški cesti. Le dan kasneje so tej problematiki več ur razprave namenili tudi mestni svetniki. Pridružili so se jim predstavniki četrtnih skupnosti Jezero in Spuhlja, civilne iniciative ter odgovorni na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI). Sodeč po slišanem krajani niso povsem soglasni glede načrtovane rekonstrukcije Ormoške ceste, večina pa jih nasprotuje. Ključni razlog za to je prepričanje, da bo rekonstrukcija izvedena z namenom, da se na Ormoško cesto naveže hitra cesta, kar bi pomenilo še več prometa.

Kljub večkratnim zagotovilom, da ne bo tako in da gre za ločena projekta, v civilni iniciativi vztrajajo pri svojem. Vodja sektorja za ceste na DRSI Tomaž Willenpart je minuli torek vnovič zagotovil, da rekonstrukcija Ormoške ceste z umeščanjem hitre ceste Ormož–Ptuj ni povezana.

„Ormoška cesta je najvišjega ranga, kar jih upravlja DRSI. Direkcija nima možnosti preusmeriti tovornega prometa, lahko pa to storijo drugi. Mestna občina je pobudo za to že posredovala tistim, ki to lahko odločijo, na pristojno ministrstvo,“ je dejal Willenpart.

Širša cesta zaradi pločnikov in kolesarske steze, ne cestišča

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 25.08.2019 01:00

    Gneča, zastoj:- Na gorenjski avtocesti med Jesenicami - vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, 4 km. Proti Kranjski Gori je[…]

 

 

radioptuj300