Ptuj: Strojna šola z novo ravnateljico, na Ekonomski neodločen izid
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav je ravnatelj Strojne šole Šolskega centra Ptuj Bojan Lampret dobil pozitivno mnenje zaposlenih, dijakov in sveta staršev, njegova protikandidatka Anja Jesenek Grašič pa izrecno negativno mnenje zaposlenih, je bila za ravnateljico izbrana slednja. Zaplet se je zgodil tudi na Ekonomski šoli, kjer sta kandidatki dobili povsem enako število glasov.

Na razpis za delovno mesto treh ravnateljev ptujskih srednjih šol: Ekonomske, Strojne ter Elektro in računalniške šole Ptuj je prispelo skupaj pet vlog. Elektro in računalniško šolo ŠC Ptuj bo tudi naslednjih pet let vodil dosedanji ravnatelj Rajko Fajt, ki je bil edini prijavljeni kandidat za to delovno mesto. Veliko bolj pestro pa je bilo pri izbiri preostalih dveh ravnateljev.

Na Ekonomski šoli sta se za ta položaj prijavili dosedanja ravnateljica Darja Harb in učiteljica Vesna Trančar. Da sta obe še kako zagreti za to delovno mesto, je bilo zelo očitno. Kot je pojasnila predsednica sveta zavoda Šolskega centra (ŠC) Ptuj Mirjana Nenad, so si pred sejo pridobili tudi mnenja, ki sicer niso zavezujoča, naj pa bi olajšala odločitev o izbiri najprimernejšega kandidata.

Presenečenje: vsaki kandidatki enako število glasov

Strojna šola z novo ravnateljico, ki je kolektiv, starši in dijaki ne podpirajo

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:14

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300