Tovornjakov na mejnih prehodih Središče ob Dravi in Zavrč poslej občutno manj?
Štajerski Tednik
Tipografija

Marca je Republika Hrvaška omejila težki tovorni promet na mednarodnem mejnem prehodu Mursko Središče, kamioni so se zato preusmerili na druge mejne prehode. Zdaj so z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) različnim civilnim iniciativam sporočili, da bodo prometno ureditev za tranzitni težki tovorni promet (z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone) spremenili tudi v Sloveniji.

Z novo prometno ureditvijo želijo težki tovorni promet preusmeriti na avtoceste (A1, A4 in A5). Te so varnejša vzporedna cestna povezava, vendar avtoprevozniki opozarjajo, da tudi dražja. Na infrastrukturnem ministrstvu bodo prepovedali daljinski tovorni promet težkih tovornih vozil prek Slovenije, ki z avtocesto A4 pot nadaljuje po glavnih ali regionalnih cestah ter nato prek mejnih prehodov Središče ob Dravi in Zavrč (in naprej proti Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Bolgariji, Črni Gori, Romuniji itd.).

Kljub povedanemu so na MZI dodali:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300