Jara kača očitkov o številnih nepravilnostih na ptujskem Šolskem centru
Štajerski Tednik
Tipografija

Da med zaposlenimi na Šolskem centru (ŠC) Ptuj obstajata dve struji, je poznavalcem razmer znano že dalj časa. Da pa je zamer tako veliko, vendarle marsikoga preseneča. Konflikti izhajajo še iz časov, ko je ta zavod vodil direktor Branko Kumer. A z novim vodstvom se napetosti očitno niso umirile, pač pa le stopnjevale. Dva dni pred sejo sveta zavoda, na kateri so potrjevali tri nove ravnatelje, je na številne naslove romala anonimka, polna očitkov o domnevnih nepravilnostih nekoč in danes. Kriminalistične preiskave, sodni postopki, fiktivna poročila, dogovori pod mizo, ustrahovanje in marsikaj drugega naj bi se dogajalo v ptujskem hramu učenosti.

Pošiljatelj izjemno obsežne anonimke naj bi bil Mihael Pustovrh, ki pa po naših (neuradnih, a zanesljivih informacijah) sploh ne obstaja. Iz pisanja je razvidno, da je anonimko skupaj z dokumentacijo posredoval nekdo, ki je zaposlen na ptujskem Šolskem centru. Kdo stoji za tem, so le ugibanja. A ne glede na to je iz gradiva razvidno, da imajo v zavodu velike težave še iz časov, ko ga je vodil bivši direktor Kumer.

Eden izmed očitkov, o katerem smo že pred leti poročali tudi v našem časopisu, se nanaša na sporno pogodbo med Perutnino Ptuj in ŠC Ptuj. »Revizijska poročila, ki jih ni smel videti nihče razen posvečenih, ki so vedeli, da če pride to na plano, jim trda prede. Tam je podrobno opozorjeno, da so podatki, ki jih prikazujejo, nepravilni in da je potrebno o tem obvestiti svet zavoda, ki pa nikoli ni dobil v roke revizijskih poročil (no, nekateri člani so jih, se pa ve kateri),« navaja pisec anonimke. Za to, da poročila ne pridejo v javnost, naj bi po navedbah pisca anonimke poskrbela Darja Harb, ki je po Kumru kot v. d. direktorice za nekaj časa prevzela vodenje ŠC Ptuj. Tako Harbova kot Kumer vse očitke zavračata.

Priloga zelo obsežnega gradiva je tudi pogodba med PP in ŠC iz leta 2012, zaradi katere naj bi v preteklosti potekala tudi kriminalistična preiskava.

Ali šolstvo na Ptuju obvladuje Čelan?

Bionika: program z namenom, da se le deli denar posameznikom?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 17:17

    Zastoji:- Na gorenjski avtocesti med priključkom Podtabor in viaduktom Ljubno proti Karavankam, 4 km.- Zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti[…]

radioptuj300