Ormož: Za pokrivanje izgub zimskega bazena splavalo po vodi več kot 220.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Konec aprila letos se je iztekla dolgoletna pogodba o upravljanju in vzdrževanju pokritega bazena s Komunalnim podjetjem Ormož. Župan Danijel Vrbnjak je že napovedal, da ga bo z novo sezono v upravljanje prevzela občina oz. Zavod za turizem, kulturo in šport.

Bazen bo svoja vrata odprl s prvim dnem v novembru in bo obratoval do aprila, kakor je veljalo tudi doslej.

Letnega kopališča so se rešili, zimskega ne

Ob tem velja spomniti, da je nekdanje občinsko vodstvo septembra lani objavilo razpis, s katerim so iskali upravitelja in vzdrževalca letnega kopališča skupaj z gostinskim lokalom ter zimskega bazena v Gimnaziji Ormož za obdobje petih let. Na razpis za vse troje se ni prijavil niti en ponudnik. Je pa nato občinskemu vodstvu uspelo oddati v najem letno kopališče z gostinsko ponudbo vred domačemu podjetniku Francu Škorjancu ter se tako rešilo več deset tisočakov težke vsakoletne izgube, ki sta jo nazadnje pokrivali občini Središče ob Dravi in Ormož.

V še večjih rdečih številkah kot letno kopališče pa se utaplja zimski bazen. Občina je komunali za zadnjih pet kopalnih sezon (od novembra 2014 do marca 2019) za pokrivanje izgube plačala vsega skupaj kar 224.500 evrov! K temu bo sicer treba prišteti še izgubo za letošnji april. »Občina je upravljavcu vsak mesec v času obratovanja plačevala razliko med prihodki in dejanskimi stroški,« je ob tem pojasnil vodja finančne službe na ormoški občini Mirko Šerod.

Pregled poslovnih izidov po posameznih kopalnih sezonah v omenjenem obdobju še kaže, da se je minus gibal od 38.000 do tudi več kot 54.000 evrov. Najnižja izguba je bila v kopalni sezoni 2014/2015, najvišja pa v 2016/2017. Takrat je znašala nekaj več kot 54.800 evrov. Sezona 2017/2018 je prinesla skoraj 51.400 evrov minusa, zadnja pa je po še nedokončnih podatkih ustvarila 39.500 evrov izgube (brez aprila 2019).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 15:00

    Zastoji:- Na gorenjski avtocesti med priključkom Podtabor in viaduktom Ljubno proti Karavankam, 1 km.- Zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti[…]

radioptuj300