Zaradi postopkovne napake bodo ravnatelje srednjih šol izbirali ponovno
Štajerski Tednik
Tipografija

Ker razpis za prosto delovno mesto treh ravnateljev na Šolskem centru Ptuj ni bil objavljen v sredstvih javnega obveščanja, bo očitno za vse tri ponovljen. Tudi sicer zapletom ni videti konca. Potem ko je svet zavoda – kot kaže, na neveljavnem razpisu – izbral Anjo Jesenek Grašič za ravnateljico Strojne šole, so včeraj nekateri zaposleni, dijaki in starši pripravili protestni shod v podporo dosedanjemu ravnatelju Bojanu Lampretu. Tudi na Ekonomski šoli – na nekoliko drugačen način – zaposleni zahtevajo, da se sliši njihov glas.

Razpis za prosto delovno mesto ravnateljev treh srednjih šol Šolskega centra Ptuj: Ekonomske, Elektro in računalniške ter Strojne šole, očitno ni bil voden pravilno. Na to je opozorjeno že v anonimki, ki je te dni krožila po spletu, tem trditvam pa je pritrdil tudi Inšpektorat RS za šolstvo in šport.

To, da je bil razpis objavljen na spletni strani šole in Zavodu RS za zaposlovanje, očitno ni dovolj. Na vprašanje, ali to, da postopek v primeru, da razpis za ravnatelja ni objavljen v sredstvih javnega obveščanja, kot določajo navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, pomeni, da je neveljaven in se razveljavi, so iz Inšpektorata RS za šolstvo in šport odgovorili nedvoumno: »Da, navedeno pomeni postopkovno napako, ki je razlog za neveljavnost postopka imenovanja.«

Kot je pojasnila Mirjana Nenad, naj bi se za objavo zgolj na spletu in Zavodu odločili na podlagi pridobljenega pravnega mnenja odvetnice Helene Neudauer in zaradi finančnega stanja Šolskega centra Ptuj, saj bi bilo treba oglasni prostor za razpis v medijih plačati. A kot vse kaže, teh nekaj sto evrov vendarle ne bodo privarčevali, s takšno odločitvijo pa so naredili resno postopkovno napako. Nenadova sicer uradno s stališčem ministrstva in inšpekcije ni seznanjena, če se bo izkazalo, da je storjena napaka, pa sprejema odgovornost. »Če bom pozvana k preverbi legitimnosti procesov, bom zagotovo to izvedla. Če bo treba razpis ponoviti, bomo to tudi storili. Če sem naredila napako, bom sprejela posledice,« pravi Nenadova.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300