Že na prvo junijsko nedeljo kolona vozil od Zg. Leskovca do Vidma pri Ptuju
Štajerski Tednik
Tipografija

Tik pred začetkom poletne turistične sezone je župan občine Videm Branko Marinič pristojno Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) ponovno opozoril na pomanjkljivosti regionalnih cest Majšperk–Jurovci in Tržec–Leskovec.

»Na prvo junijsko nedeljo sem se ob 15.30 peljali iz Vidma pri Ptuju do Leskovca. Kolona vozil iz nasprotne smeri, ljudje so se namreč vračali iz Hrvaške, je segala vse od Zgornjega Leskovca do Vidma pri Ptuju,« je povedal videmski župan. Da leskovška regionalna cesta za tolikšno količino prometa ni primerna, je sicer opozoril že večkrat, se je pa pred dnevi na sestanek z DRSI odpravil s povsem konkretnimi predlogi za izboljšanje prometne varnosti. Na občini so jih pripravili v sodelovanju s civilno iniciativo za leskovški pločnik, koncesionarjem na omenjeni cesti, policijo in redarstvom.

»Ne gre samo za problem v Zgornjem Leskovcu. Regionalna cesta v času pred glavno turistično sezono, med njo in po njej prevzema funkcijo brezvinjetnega prehoda državne meje (tega namreč pri izgradnji avtoceste na mejnem prehodu Gruškovje niso zagotovili). Cesta za tolikšen promet ni ustrezno urejena, zato pomeni nevarnost za naše občane, predvsem za otroke,« je opozoril Marinič.

Če bo treba, bo protestiral tudi župan

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.09.2019 23:54

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Metlika, Obrežje.Dela:- Cesta Kranjska Gora - Vršič bo zaprta predvidoma od ponedeljka, 16.[…]

 

 

radioptuj300