Zmanjkuje idej, kje v centru Ptuja umestiti garažno hišo ...
Štajerski Tednik
Tipografija

Gradnja ptujske tržnice je dodatno poglobila že obstoječo težavo s parkiranjem v centru Ptuja. Še vedno ni jasno, kje – če sploh – bo locirana nova garažna hiša, čeprav je znano, da je potrebnih okrog 150 dodatnih parkirnih mest. Lokacija v Ulici heroja Lacka za Pošto za Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (v nadaljevanju Zavoda) ni sprejemljiva. Tudi v primeru gradnje za Upravno enoto in ob Blagovnici so postavili stroge, z vidika financ morda celo neuresničljive pogoje. V podjetju Javne službe Ptuj zato pravijo, da jim že zmanjkuje idej, kje na Ptuju sploh graditi dodatne kapacitete za parkiranje.

V občinskem podjetju Javne službe Ptuj, ki naj bi najverjetneje gradilo novo ptujsko garažno hišo, so v povezavi z najprimernejšimi lokacijami za zagotovitev novih parkirnih kapacitet v centru mesta doslej pripravili kar nekaj predlogov. Najstarejša je ideja, da bi se garažna hiša zgradila pri Mercatorjevi trgovini Blagovnici v centru mesta. Kot drugi predlog se je omenjalo umestitev garažne hiše na že obstoječem parkirišču za avtobusno postajo, kot tretji lokacija za Upravno enoto ter še za Pošto v Ulici heroja Lacka in pod mestno tržnico.

„Glede na analizo dejanskih navad parkiranj v mestu ocenjujemo, da potrebujemo parkirno hišo velikosti med 120 in 150 parkirnih mest, “ ugotavlja Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj.

Hodnik: »Ob Mercatorju zahteve Zavoda drastično povečujejo ceno izgradnje«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 06:49

    Na glavni cesti Trzin - Ljubljana je pri industrijski coni zaradi prometne nesreče zaprt levi vozni pas. Nastajajo zastoji. Zastoji[…]

 

 

radioptuj300