Hardeška dvorana bo zahtevala še četrt milijona evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Cena za izgradnjo prizidka k športni dvorani Hardek se je iz prvotnih 1,28 milijona evrov povišala na okrog 1,5 milijona evrov, vendar bo občin Ormož kot investitor del plačila zadržala zaradi nekakovostne izvedbe del in poškodovanega parketa. Zaradi nekaterih popravkov in tudi dodatnih del, pa bodo morali vložiti še dobrih 200.000 evrov.

Izgradnja prizidka k športni dvorani Hardek se zdi kot šolski primer, kako se tem stvarem ne streže. Po številnih težavah in zapletih izgradnje več kot milijon evrov težkega prizidka z izvajalcem ljubljanskim podjetjem VG5, bo hardeška dvorana zahtevala še dodatnih od 200.000 do 250.000 evrov, ocenjuje ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Kot je namreč pojasnil, bodo morali sanirati poškodovan parket, ki ga je v času gradnje zaradi nepravilne zaščite tudi večkrat zalilo. Obenem pa se bodo lotili še izvedbe talnega ogrevanja. »Odločili smo se, da bomo odstranili celoten parket in ga na novo uredili, kajti kakšno sliko bi dali dvorani, če bi sanirali samo posamezne letve … Hkrati pa bomo uredili tudi talno ogrevanje, ker se splača. Izračuni, ki smo jih pridobili, so namreč pokazali, da bi za ogrevanje privarčevali med 2.000 in 3.000 evrov na letni ravni. Kompletni strošek, kar se tiče sanacije športnega poda in talnega ogrevanja, je ocenjen na 200.000 do 250.000 evrov. Postopek izbire izvajalca je še v teku. Prispele so štiri ponudbe, izvajalca smo izbrali, vendar izbor še ni pravnomočen, saj je v teku rok za pritožbe,« je povedal Vrbnjak in dodal, da mora biti telovadnica zaključena do začetka novega šolskega leta.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300