Mestni trg: Tlak razpokan, fugirna masa med kockami se lušči kot za šalo
Štajerski Tednik
Tipografija

Medtem ko je v mestu odprto veliko gradbišče na tržnici, Slomškovi in Miklošičevi ulici, se vsake toliko v javnosti še vedno zavrtijo informacije o domnevno površni in prirejeni izvedbi gradbenih del na Mestnem trgu.

Izvajalec del pred petimi leti, tik pred lokalnimi volitvami 2014, ki so z županskega mesta odnesle dolgoletnega župana mestne občine (MO) Ptuj Štefana Čelana, je bilo občinsko podjetje Javne službe (JS) Ptuj. Občina je izvajalca izbrala brez javnega razpisa. Dela je oddala po sistemu notranjega naročila (in-house). Da naj bi pri izvedbi del šlo nekaj stvari v napačno smer, je pred dobrim letom opozoril sedaj že prav tako nekdanji župan ptujske občine Miran Senčar. V izjavi za javnost, ki smo jo povzeli tudi v našem časopisu, je takrat direktor JS Ptuj Alen Hodnik odgovornost za površno opravljeno delo prevalil na projektanta. Nedavno je v elektronske predale mestnih svetnikov in novinarjev priromala pošta anonimnega pošiljatelja, v kateri sta pripeta dva dokumenta: izvedeniško mnenje in poročilo nadzornega odbora. »Občina se še vedno obnaša tako, kot se je v prejšnjem in predprejšnjem mandatu! Skrivanje vsega, kar bi moralo biti javno! Vsi na občini vemo, da smo dobili izvedeniško mnenje o pokanju tlaka na Mestnem trgu, pa nobene reakcije. Je treba vse izsiliti anonimno? Trg poka! Ali je občina ob pojavu razpok vložila zahtevo za odpravo napak v garancijskem roku? Ali se spet ščitijo “domači” izvajalci na račun naših občanov? Ali se ponovno čaka, da vse garancije zastarajo? Kdo je resnično izvajal tlake na trgu in kakšne reference je imel za to: Javne službe, Komunala, Hermes ali kdo tretji? Koga kdo ščiti in kdo bo plačal popravilo? Kaj so naredili dragi nadzorniki, ki jih plačujejo občani? Kdo je nadzoroval gradnjo na Mestnem trgu? Po trgu se je sprehajal ZRMK že lani! Kje je njihovo poročilo? Kdo to skriva? Ali je res občina trošila državni in evropski denar na zasebnem zemljišču kavarne – kdo je plačal teraso, tendo … ? Ali bo tudi tržnica spokala leto dni po izvedbi? Tam je šele cifra!« opozarja pošiljatelj.

Hodnik s prstom pokazal na projektanta

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300