Gorišnica: Krožišče v Forminu tudi na županovi zemlji
Štajerski Tednik
Tipografija

V občini Gorišnica sredi vasi Formin poteka izgradnja krožišča, ki ga nekateri krajani odkrito ne odobravajo. Sprašujejo se namreč o smiselnosti te naložbe, pri čemer opozarjajo še, da se gradi deloma tudi na zemljišču, ki je last župana Jožeta Kokota.

Na Forminu vse od lanskega leta poteka prenova cest skozi celotno naselje. Posamezni cestni odseki so že obnovljeni, hkrati se ureja tudi cestna razsvetljava ter nivojska steza za pešce in kolesarje. Pred dnevi so delavci Komunalnega podjetja Ptuj v sklopu 300.000 evrov težkega projekta začeli še načrtovano izgradnjo krožišča, praktično med hišami sredi vasi, ki pa je deležna precej kritik občanov. Nekateri se namreč sprašujejo o smiselnosti izgradnje krožišča. »Problem ne bi bilo krožišče, če bi to bilo tukaj zares potrebno in bi služilo pravemu namenu. Vendar pa v tem primeru krožišče zagotovo ni potrebno, kajti na tem mestu je cesta speljana v oster pregleden ovinek, kjer že tako ali tako moraš prilagoditi hitrost vožnje, tako da izgovor, da bi s tem umirili promet, nikakor ne drži. Poleg tega pa se na omenjeno cesto, ki jo uporabljajo vaščani, priključi le ena cestica, ki vodi proti štirim ali petim hišam. In tukaj sedaj gradijo krožišče!« ogorčeno razlaga občan, ki ni želel biti imenovan, ob tem pa še pove, da je sporno tudi to, da se krožišče deloma gradi na zemljišču, ki je v županovi lasti.

Župan bo v zamenjavo za svoje zemljišče dobil parcelo drugje

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300