Ptuj: Milan Trol napoveduje organizacijo Thompsonovega koncerta
Štajerski Tednik
Tipografija

Upravno sodišče je pred nekaj dnevi ugodilo tožbi Milana Trola proti odločitvi Upravne enote Maribor, ki je koncert hrvaškega pevca Thompsona pred dvema letoma prepovedala. Namere, da organizira Thompsonov koncert, Trol ni opustil; nasprotno, izpeljali naj bi ga še letos poleti. Podal je že vlogo za izdajo soglasja za organizacijo na različne lokacije, med drugim tudi v Gerečji vasi. 

Že sama napoved koncerta Marka Perkoviča - Thompsona pred dvema letoma je dvignila veliko prahu. Takrat je med drugim zaokrožila spletna peticija za prepoved koncerta. Na predlog Policijske uprave Maribor je mariborska Upravna enota koncert maja 2017 prepovedala z obrazložitvijo, da bi na koncertu prišlo do kaznivih dejanj, saj naj bi nanj prišli radikalni privrženci iz sosednje Hrvaške. Trol je zaradi takšne odločitve podal tožbo, tej pa je upravno sodišče ugodilo. Za njegovo vztrajnost in namero, da koncert kljub vsem zapletom organizira v Sloveniji še letos, mu je na družbenih omrežjih čestital tudi sam Thompson.

Špekulacije, da je eno izmed morebitnih prizorišč Thompsonovega koncerta Športno igrišče v Gerečji vasi, je Trol za naš časopis potrdil. Po nekaj sestankih se je nato odločil, da koncerta v športnem parku v Gerečji vasi ne bo organiziral:"Odločili smo se za drugo, primernejšo lokacijo, za katero že pridobivamo vsa potrebna soglasja. Če bomo koncert napovedali in izvedli, ga bomo naredili na prostoru in v okolju, kjer z njegovo izvedbo ne bo nobenih pomislekov."

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.12.2019 09:35

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za voznike tovornih vozil.Dela:- Skozi predor Karavanke bo ta teden promet[…]

 

 

radioptuj300