Kidričani ustavili podražitev vode
Štajerski Tednik
Tipografija

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar se ne strinja z dvigom cen oskrbe s pitno vodo. Ker občina Kidričevo novih cen ne bo potrdila, se podražitev ustavlja tudi v vseh drugih občinah Spodnjega Podravja, četudi so občinski sveti podražitve že potrdili, nove cene pa naj bi obveljale že ta mesec.

Leskovar dvomi o tranparentnost in poštenosti poslovanja Komunalnega Podjetja (KP) Ptuj. Zaradi zamegljenih podatkov se s predlagano podražitvijo ne strinja. Primerjal je poslovanje ptujske in slovenjebistriške Komunale ter ugotovil, da je poslovanje bistriške komunale, čeprav je manjša od ptujske, za ljudi in občine prijaznejše. Odločil se je tudi, da Komunalnemu podjetju Ptuj več ne bodo plačevali bianco računov. „Za zadržano omrežnino nam pošiljate račune brez specifikacije. Nekaj plačujemo in sploh ne vemo, kaj. Že sedaj vam povem, da bomo račun za 6.700 evrov za nujna investicijska vlaganja v sistem zavrnili. Saj ne vemo, kaj in kje se je za ta denar naredilo. Manjka obrazložitev,“ je poudaril na julijski seji kolegija županov občin Spodnjega Podravja. Čeprav KP Ptuj posluje dobro in z dobičkom, pa župan Leskovar meni, da bi tovrstna podjetja v javni lasti in z javno dejavnostjo morala poslovati okoli pozitivne ničle, ne pa da ustvarjajo dobičke. Zmotilo ga je tudi, da je KP Ptuj lani nekaj sto tisoč evrov iz tekočega poslovanja potrošilo za investicije in pokrivanje dolga iz preteklosti (Top energija – ogrevanje): „KP Ptuj je v 2018 kupilo za 438.000 evrov osnovnih sredstev, med drugim so s takojšnjim plačilom kupili smetarsko vozilo za 150.000 evrov. V celoti so iz tekočega poslovanja poravnali dolgoročne obveznosti do hčerinske družbe Top energija (534.000 evrov) in pripadajoče zamudne obresti v znesku 91.000 evrov.“ Nadalje je Leskovar ugotavljal, da je bilo lani v primerjavi z letom prej okvar na omrežju manj. To posredno pomeni manj stroškov.

Bistriški sistem že digitaliziran

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 22:42

    Dela:- Danes ponoči bo v predoru Karavanke polovična zapora do 5. ure. Promet poteka izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.-[…]

 

 

radioptuj300