Prostori za lekarno so, lekarnarjev ni ...
Štajerski Tednik
Tipografija

V občini Markovci so korak bližje k temu, da bi dobili lekarno. Občina namerava za nekaj manj kot 125.000 evrov kupiti prostor v tamkajšnjem poslovno-stanovanjskem objektu za lekarniško podružnico Lekarne Ptuj. Kdaj točno bo lekarna zares zaživela, si direktorica omenjenega zavoda zaradi hude kadrovske stiske niti ne upa napovedati.

V kraju si že dolgo let prizadevajo, da bi dobili lekarno. Bolnim občanom tako ne bi bilo treba po zdravila v nekaj kilometrov oddaljeni Ptuj ali Gorišnico. V ta namen je občina v lanskem letu pristopila k soustanoviteljstvu javnega lekarniškega zavoda Lekarne Ptuj, sedaj pa namerava kupiti poslovni prostor za lekarniško podružnico v njihovem kraju. Občinski svet je namreč na zadnji seji soglašal, da občina za 124.950 evrov odkupi prostor v izmeri slabih 100 kvadratnih metrov v poslovno-stanovanjskem objektu v Markovcih, ki ga je zgradilo podjetje MCK Markovci. Ob tem je v razpravi svetnika Daniela Korošca zmotilo, da bi prostore lekarni dali v brezplačen najem, župan Milan Gabrovec pa je odvrnil, da glede tega še ni nič dorečenega. Sicer pa po županovih besedah potrebni postopki glede odkupa prostora za potrebe lekarne že tečejo: »Pogodbe za nakup omenjenega prostora so že pripravljene za podpis. 30. dan od notarske overitve podpisa prodajalca bo občina nakazala kupnino na njegov račun in prostor bo naš,« je povedal župan, ki optimistično napoveduje, da bi že prihodnje poletje lekarniška podružnica v njihovem kraju lahko odprla svoja vrata.

Farmacevti že sedaj preobremenjeni

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 22:42

    Dela:- Danes ponoči bo v predoru Karavanke polovična zapora do 5. ure. Promet poteka izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.-[…]

 

 

radioptuj300