Zakaj podjetje Prireditve ni plačalo dolga Zavodu za turizem Ptuj
Štajerski Tednik
Tipografija

Okrog 30.000 evrov bi moral organizator komercialnega dela Kurentovanja, podjetje Prireditve, d. o. o., po pogodbi plačati Zavodu za turizem Ptuj za izvedbo dogodka pod to znamko. Približno toliko je Zavod stal najem dvorane Qcenter, ki jo je v največji meri koristil prav zasebnik. A kljub precej ugodnim pogojem ta še vedno ni v celoti pokril svojega dolga. Na Zavodu so jasni: če ne plača vsaj dela dolga še ta teden, bodo zadeve reševali po sodni poti. S sodiščem pa grozi tudi direktor podjetja Prireditve.

Več ali manj jasno je bilo, da se bodo po odhodu Katje Gönc z mesta direktorice Zavoda za turizem Ptuj nekatere relacije spremenile. Pogodba, ki jo je v času, ko je bila na čelu omenjenega zavoda, sklenjena z izbranim izvajalcem komercialnega dela programa, podjetjem Prireditve, d. o. o., je med drugim določala, da mora to za delovanje pod znamko Kurentovanja plačati 15.000 evrov in 10 odstotkov od prihodkov gostinskega dela, kar je zneslo še približno enkrat toliko.

A 30.000 tisočakov, ki bi jih podjetje Prireditve, d. o. o., tega zastopa direktor Marko Poharič moralo poravnati do aprila letos, Zavod za turizem Ptuj še ni prejel. To je potrdila tudi nova direktorica omenjenega zavoda Tanja Srečkovič Bolšec: »Res je, da so zapadle obveznosti že aprila letos. S podjetjem Prireditve se dogovarjamo in pričakujemo, da bodo zadeve uredili. Če še ta teden ne dobimo nakazila, bomo za izterjavo uporabili vsa pravna sredstva.«

Ob tem dodaja, da to ni njihov namen in da si želijo, da se zadeve uredijo v korist obeh partnerjev, a da enostavno morajo zastopati interes zavoda ter v tem primeru iztržiti znesek, ki jim ga omenjeno podjetje dolguje.

O zapletih smo govorili tudi z Markom Poharičem, ki je priznal, da še niso vsega poravnali, kot pravi zaradi poslovnih razlogov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 11.12.2019 21:24

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za tovorna vozila pri vstopu.Dela:- Skozi predor Karavanke bo ta teden[…]

 

 

Prireditvenik

radioptuj300