Ptuj: Peskolovi in jaški na Osojnikovi cesti polni vode
Štajerski Tednik
Tipografija

Julijska neurja so na Ptuju povzročila nemalo težav. V nedeljo, 7. julija, je bilo mesto dobesedno pod vodo. Ceste so se spremenile v potoke, trgi in parkirišča v jezera.

Čez teden dni je nad mestom ponovno divjala nevihta, ki pa ni prinesla toliko dežja, a so bili kljub temu marsikateri deli Ptuja poplavljeni. Takšno stanje vzbuja občutek o (ne)funkcionalnosti kanalizacije. Bralci ste nas opozorili na Osojnikovo cesto. Celo na dan, ko ni bilo dežja, je iz jaška na cesti, blizu potoka Grajena, ob vhodu v zdravstvene ordinacije, tekla voda. Namesto da bi iz ceste tekla v jašek, je iz jaška tekla na cesto oziroma ob jašku naredila lužo. Večina jaškov, ki bi verjetno morali biti prazni, je polna vode. Ponekod voda sega tik pod rob rešetke. Odvodne cevi s ceste so ponekod polne peska in kamenčkov, zamuljene in zaraščene. Prostega prostora v cevi, kjer lahko voda odteka, je samo kakšnega dva centimetra (od recimo premera cevi 10 cm).

Zamašena cev vodo ustavi. Ali se motimo?

Čeprav stanje laiku daje vedeti, da bi bilo morda dobro, da bi odtoke počistili, saj bi tako voda lažje odtekala, pa na Cestnem podjetju Ptuj (CPP), ki vzdržuje državno cesto in meteorno kanalizacijo ob njej, pravijo, da so svoje delo kot vzdrževalec opravili: „V okviru rednega vzdrževanja smo izvedli čiščenje meteorne kanalizacije in s tem tudi jaškov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 11.12.2019 21:24

    Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za tovorna vozila pri vstopu.Dela:- Skozi predor Karavanke bo ta teden[…]

 

 

Prireditvenik

radioptuj300