Ptuj: Pet podjetij bi gradilo vrtec, tri glasbeno šolo
Štajerski Tednik
Tipografija

15. julija se je iztekel rok za prijavo promotorjev, ki bi s ptujsko občino želeli vstopiti v javno-zasebno partnerstvo. Občina je vloge o zainteresiranosti zbirala za dva projekta: gradnjo nove glasbene šole ter nove enote vrtca z upravo in gospodarskim prostorom. Število prijav preseneča.

Jasno je, da mora ptujska občina zagotoviti primerne prostore za potrebe delovanja Glasbene šole Karola Pahorja in novo enoto vrtca, skupaj s kuhinjo in prostori za upravo. A ker gre za investiciji, ki pomenita večmilijonski zalogaj, doslej sredstev za izgradnjo prostorov za ta dva javna zavoda ni bilo. Kar se tiče javnih financ, stanje ni kaj bistveno boljše kot v preteklosti, zato so na Mestni občini Ptuj ubrali alternativno pot. Po vzoru nekaterih že izpeljanih investicij resno razmišljajo o javno-zasebnem partnerstvu. Županja Nuška Gajšek namreč meni, da sami potrebnih sredstev za ureditev še vrsto let ne bi mogli zagotoviti, zato so junija objavili poziv promotorjem, da bi „pretipali teren“.

Glasbeno šolo bi gradili na Raičevi ali Puhovi

Vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva »Gradnja nove glasbene šole Karola Pahorja Ptuj« v skupni površini 1890–2345 m² je bilo treba oddati do 15. julija.

Ker ptujska občina primernega zemljišča nima, je izbiro lokacije prepustila izvajalcu, je pa objavila jasna navodila in pričakovanja.

Na poziv so se v roku prijavila tri podjetja. Prvo se je prijavilo brez konkretnih pojasnil, kje bi gradili, za koliko denarja in kako dolgo bi gradnja trajala. Gajškova pravi, da najbrž računajo na pogovore, ki bodo predvidoma izpeljani s promotorji že kmalu.

Preostala dva ponudnika ponujata različni opciji: eden bi gradil na Puhovi cesti, drugi na Raičevi ulici. Primerljiva pa je tudi predvidena časovnica izgradnje, eno podjetje bi potrebovalo 2,5 leti, drugo med 2,5 in 3 leta.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 06.04.2020 08:17

    Zastoj tovornih vozil je pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.Zastoj je na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300