Ptuj: Po dolgi agoniji antikvariat v Prešernovi zapira vrata
Štajerski Tednik
Tipografija

V tem času imata dva lokala na območju starega mestnega jedra na izložbenih oknih izobešen napis: zapiramo. Umik takšne ali drugačne dejavnosti iz mesta, ki po malem izumira, pomeni siromašenje ponudbe in kakovosti življenja v njem. Svoja vrata zapira drogerija v Mercatorjevi blagovnici na Novem trgu, v Prešernovi 11 pa edini antikvariat na Ptuju.

Knjigarnar Dušan Cunjak, najemnik občinskega lokala, je Mestni občini Ptuj kot najemodajalcu prostora dolžan okrog 3.000 evrov za najemnino za eno leto. Mesečna najemnina za njegov lokal znaša 250 evrov (s stroški tudi več kot 350 evrov). Plačuje tudi vodo, čeprav je nima. V Komunalnem podjetju Ptuj so mu povedali, da mu oni ne pišejo položnice, da pa računajo za cevi, ki so v steni, in da si je sam kriv, ker se noče priklopiti na vodo.

Antikvariat na Ptuju je odprl pred približno 10 leti. Medtem ko je v prejšnjih dneh v izložbenem oknu visel samo napis, da zapirajo, ga je v teh dneh dopolnil še s pojasnilom, da odhajajo zaradi ptujske županje Nuške Gajšek, ki naj ne bi imela posluha za njegove probleme in predloge za rešitev. Kot pravi Cunjak, naj se županja sploh ne bi želela pogovarjati z njim.

Županja: »Če je nekdo dolžnik, ne more dobiti občinske subvencije«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 06.04.2020 08:17

    Zastoj tovornih vozil je pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1, 5 km.Zastoj je na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300