Podravje: Kakšni so stroški košnje ob ograji na južni državni meji
Štajerski Tednik
Tipografija

Vlada Mira Cerarja je ob prvem valu nezakonitih migracij tujcev z vzhodnega dela Azije in severnega dela afriškega kontinenta ob meji s Hrvaško postavila ograjo. Med državama je skupaj 179 kilometrov ograje, od tega dobrih 63 kilometrov panelne ograje in nekaj manj kot 116 kilometrov rezilne žice.

Pas ob ograji pa je seveda treba kositi. Ker se dela niso izvajala dosledno, je trava ograjo marsikje zarasla in prerasla. To pa tujcem, ki na območje države vstopajo nezakonito, olajša situacijo. Na Generalni policijski upravi (GPU) so pojasnili, da travo ob ograji kosijo od leta 2016, za kar so doslej odšteli okoli 415.000 evrov. Prvo leto so kosili enkrat, v letih 2017 in 2018 pa različno: ponekod enkrat, ponekod dvakrat. Na območju Podravja oziroma Policijske uprave (PU) Maribor so obe leti kosili dvakrat. Letos so doslej dvakrat edino kosili na območju PU Ljubljana, na drugih območjih PU pa po enkrat: Maribor, Murska Sobota in Koper. Predvidoma bodo jeseni pokosili še enkrat.

Za košnjo ob ograji v Halozah in na Ormoškem lani 44 tisočakov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 28.01.2020 07:16

    Zaradi jutranje konice je gneča na cestah, ki vodijo proti večjim mestom. Proti Ljubljani nastajajo zastoji iz smeri Gorenjske, Štajerske[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300