Katere so najdražje nepremičnine, ki se prodajajo na Ptujskem
Štajerski Tednik
Tipografija

S cenami nepremičnin se Ptuj in okolica nikakor ne moreta primerjati z Ljubljano ali obmorskimi mesti, pa vendar je tudi na našem območju nekaj objektov, ki jih ponujajo po vrtoglavih cenah. Naprodaj je precej nadstandardnih, modernih hiš ter še bistveno več poslovnih in gostinskih lokalov, za katere želijo lastniki iztržiti precej visoke zneske. Objekti, v katerih so ali še delujejo priznane gostilne, bifeji, pomembna podjetja, nočni klubi, hoteli ... marsikaj je naprodaj.

Število oglasov tako stanovanjskih hiš kot objektov, ki imajo poslovno namembnost, je na spletu zelo veliko. Ponudba je pestra. Pregledali smo enega največjih spletnih oglasnikov Bolha.com in poiskali nekaj zanimivih, precej dragih nepremični, ki se trenutno prodajajo. Sodeč po tem oglasniku je ta hip najdražja nepremičnina, ki se na Ptujskem prodaja, industrijsko skladišče v Slovenji vasi. Cena je 1,5 milijona evrov za objekt, površine 3.230 m². Ponujajo tudi možnost nakupa zemljišča. Zraven tega je postavljen še en objekt, ki se prav tako uporablja kot skladišče, nekoliko manjši, površine 1.302 m², skladišče, ki ima postavljeno ceno 842.000 evrov.

Naprodaj kar dva hotela

Za vrtoglavi milijon evrov lahko kupite zazidljivo zemljišče, površine 25.000 m², na elitni lokaciji v Rabelčji vasi.

990.000 evrov pa želijo lastniki za trizvezdični hotel v Podlehniku ob jezeru oz. ribniku. Ta obsega 55 ležišč, dva apartmaja s 4 ležišči ter 2 ribiški sobi s po dvema ležiščema. V jedilnici je na voljo 80 sedišč ter 30 sedišč v prostoru s točilnim pultom. Hotel je na zemljišču velikosti 28.453 m2. Ob hotelu je tudi ogromen ribnik.

Na našem območju je naprodaj še en hotel, in sicer v samem centru Ptuja. Cena za stavbo, v kateri deluje Park hotel v Prešernovi ulici, znaša 950.000 evrov. Turistični počitniški objekt, ki je tik pod gradom in je bil pred leti celovito adaptiran, meri 600 m².

V strogem centru Ptuja ponujajo objekt, v katerem deluje trenutno kitajska trgovina. Cena za ulični lokal v peš coni pa je 800.000 evrov. Meri 780 m² površine, zgrajen je bil leta 1980. Trgovina se prodaja z najemniki kot dolgoročna investicija, ponujena pa je tudi možnost, da se ti izselijo iz objekta. Zanimivo: medtem ko ena nepremičninska agencija ta objekt prodaja za 800 tisočakov, je cena na drugi kar 200.000 evrov nižja.

Stavbe, kjer so ali še poslujejo Tenzor, Ring, Knezov ribnik, Črtica ...; vse je naprodaj

Kako pa je z nadstandardnimi hišami?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 28.01.2020 07:16

    Zaradi jutranje konice je gneča na cestah, ki vodijo proti večjim mestom. Proti Ljubljani nastajajo zastoji iz smeri Gorenjske, Štajerske[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300