Kje bo Kurentovanje 2020 in kdo bo organizator?
Štajerski Tednik
Tipografija

Podjetje Prireditve, d. o. o., ki je bilo izbrano za izvedbo Kurentovanja v letih 2019 in 2020, Zavodu za turizem Ptuj še vedno ni poravnalo celotnega dolga. Zadeve so zato predali pravnikom. Je neplačilo dovolj tehten razlog, da bodo prekinili sklenjeno dveletno pogodbo in izbrali novega izvajalca?

Zavod za turizem Ptuj je s podjetjem Prireditve, d. o. o., sklenil dveletno pogodbo za izvedbo Kurentovanja. Če bi se oba partnerja držala dogovora, bi Zavod že aprila letos od izbranega izvajalca moral prejeti sredstva v višini približno 30.000 evrov. V razpisu je bilo navedeno, da mora izbrano podjetje za delovanje pod znamko Kurentovanja plačati znesek v višini 15.000 evrov ter jim nakazati 10 odstotkov od prihodkov gostinskega dela, kar je zneslo še približno enkrat toliko.

A kljub številnim pozivom celoten znesek vse do danes ni poravnan. Kot pravi Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj, ki je težave s tem poslom dejansko »podedovala« od prejšnje direktorice Katje Gönc, so zadeve že predali pravnikom. Večkrat so od zakonitega zastopnika podjetja Prireditve, d. o. o., Marka Pohariča imeli zagotovilo, da bo dolg poravnal. »Delno ga je tudi poplačal, nekaj tisočakov v začetku prejšnjega meseca. Zagotovil je, da bo preostanek dokončno plačal septembra, upamo, da bo res tako. Ne bomo pa več čakali, stvari smo že predali pravnikom,« pravi Srečkovič Bolšečeva.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 28.01.2020 07:16

    Zaradi jutranje konice je gneča na cestah, ki vodijo proti večjim mestom. Proti Ljubljani nastajajo zastoji iz smeri Gorenjske, Štajerske[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300