Letos vzporedna humanitarna akcija slikopleskarjev: Obrtna zbornica v ormoški šoli, Goričan v ptujski bolnišnici
Štajerski Tednik
Tipografija

Potem ko je ptujska bolnišnica javnosti na tiskovni konferenci naznanila, da bodo slovenski slikopleskarji letos 22. novembra humanitarno prepleskali prostore pediatrije, je prišlo na dan, da s to akcijo slikopleskarska sekcija Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije nima nič. Organizirata jo namreč Branko Goričan (sicer pobudnik te akcije) in njegov sin Aleš. Sekcija slikopleskarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) pa se je letos 21. državno tekmovanje s humanitarno noto odločila izvesti 29. novembra v OŠ Ormož.

Domači in tuji pleskarski mojstri bodo skupaj z vajenci in dijaki v enem dnevu prebarvali prostore OŠ Ormož. Tekmovanje bo potekalo v novem delu šole, v starem pa bodo na delu humanitarne ekipe iz Slovenije in tujine, kjer je slovensko unikatno tekmovanje slikopleskarjev s humanitarno delom vzbudilo precejšnje zanimanje. Na delu v Ormožu bodo letos tudi slikopleskarji iz Velike Britanije, Nemčije, Češke, Slovaške, Madžarske, Avstrije, Belgije in Hrvaške.

Slikopleskarje prepričali učenci OŠ Ormož že lani

Priprave na letošnje 21. državno tekmovanje slikopleskarjev Slovenije potekajo že od lani. OŠ Ormož je organizatorje prepričala z unikatno prošnjo: z izdelki svojih učencev. Na številnih risbicah so predstavili svoja pričakovanja in barvite želje, da bi njihova šola dobila novo preobleko.

Novi ravnatelj OŠ Ormož Aleksander Šterman je o tem povedal: »Učiteljica Mateja Meško je skupaj z učenci pripravila unikatne izdelke, ki smo jih poslali na OZ Slovenije. To je bilo že maja lani. Odgovorili so nam, da je bila lokacija za akcijo v letu 2018 že izbrana. Glede na pristnost zamisli in prijave, ki odraža dušo šole, pa bodo v letu 2019 z akcijo zagotovo sodelovali pri nas. Tako bo tekmovalni del potekal v novem delu šole, humanitarni del pa v starem delu šole.

Podpiramo vse humanitarne akcije, ne pa tudi takšne z »osebno noto«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.01.2020 15:23

    Na gorenjski avtocesti:- Žival na vozišču ovira promet med galerijo Moste in priključkom Jesenice vzhod;- Predmet na vozišču ovira promet[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300