Zdravstveni dom Ormož: Rešitev kadrovskega cunamija s koncesijo?
Štajerski Tednik
Tipografija

Kadrovska kriza, zaradi katere v avgustu ob določenih dneh v Zdravstvenem domu Ormož niso več zagotavljali dežurnega zdravnika, je nakazovala na še večje poslabšanje stanja v septembru. Napovedovalo se je, da bo do izpada zagotavljanja dežurnega zdravnika prišlo sedemkrat. Situacija pa se je vendarle izboljšala.

Preobremenjenost, izčrpanost, morda tudi nezadovoljstvo so vladali med zdravniki družinske medicine v Zdravstvenem domu (ZD) Ormož, kjer so skupaj z direktorico Vlasto Zupanič Domajnko upali, da se zgodi dobesedno čudež. Situacija, v kateri so se znašli, je postajala nevzdržna in z zaskrbljenostjo so zrli v prihodnje mesece, saj so vedeli, da se lahko zelo poslabša. Kadrovski primanjkljaj bi se namreč v primeru odsotnosti samo enega zdravnika lahko močno porušil, je opozorila direktorica, ki je bila v skrbeh, da bo v septembru stiska samo še večja.

In zgodila se je sreča ali sreča v nesreči, saj eden od specializantov v septembru ne bo opravljal specialističnega izpita, kot je bilo načrtovano. To pomeni, da se je s septembrom vrnil na delovno mesto in opravlja tako redno delo kot tudi pokrivanje dežurstev. Če ne pride do dodatnih izpadov zdravnikov, načrtujejo, da bo v zdravstvenem domu delo septembra in oktobra potekalo brez večjih težav. Čas za iskanje rešitev imajo do novembra, ko bo taisti specializant nastopil študijski dopust. Ponovno bodo iskali zdravnike znotraj zdravstvenega doma, računajo pa tudi na pomoč zunanjih zdravnikov.

Podelili bodo koncesijo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.01.2020 16:08

    Nocoj, predvidoma med 20. in 5. uro, bo na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid v obe smeri. Promet bo preusmerjen[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300