Učitelji že za oktober napovedujejo možnost prve stavke
Štajerski Tednik
Tipografija

Novo šolsko leto se je komaj začelo, SVIZ pa za oktober že napoveduje možnost izvedbe prve stavke. Tokrat zaradi problemov, s katerimi se srečujejo mobilni učitelji. Zahtevajo primerno povračilo stroškov za uporabo lastnega avtomobila v službene namene, ureditev napredovanj in povečanje števila mobilnih učiteljev.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je konec avgusta razpravljal o organizaciji glasovanja o stavki mobilnih učiteljev ter sklenil, da bo opredeljevanje potekalo v zavodih do 6. septembra. V primeru večinske odločitve za stavko bo ta – če do tedaj ne bo dosežen ustrezen dogovor z ministrstvom – v obliki enodnevne opozorilne potekala 23. oktobra letos.

„Stavkovne zahteve so tri, in sicer: mobilni učitelji zahtevajo, da se plačilo za prevoz, ki ga opravijo z lastnimi avtomobili, ko gredo poučevat na različne šole in zavode, uskladi s kolektivno pogodbo. Druga zahteva se nanaša na napredovanje v nazive, ki naj se za mobilne učitelje ustrezno uredi v zakonu. Trenutno namreč njihovo napredovanje zakonsko ni posebej urejeno, zato je zelo oteženo. Tretja zahteva pa je, naj ministrstvo sprejme ustrezne ukrepe, ki bi zagotovili povečanje števila mobilnih učiteljev. Trenutno jih namreč primanjkuje, posledično pa ima večina med njimi povečan obseg dela, lahko tudi do 27 pedagoških ur na teden,“ pojasnjujejo v SVIZ.

Na OŠ dr. Ljudevita Pivka kar 29 mobilnih učiteljev

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.01.2020 16:50

    Zaradi popoldanske prometne konice nastaja zastoj na severni ljubljanski obvoznici od Tomačevega proti Šiški.Nocoj, predvidoma med 20. in 5. uro,[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300