Destrnik: Pacienti Ambulante Mršnik zahtevajo vrnitev dosedanje zdravnice Rahele Simonič
Štajerski Tednik
Tipografija

Franc Mršnik, ki sploh ne izpolnjuje pogojev za koncesionarja družinske medicine, ker je psihiater, pacientom z vsiljevanjem zdravnika, ki ga ti nočejo, krši temeljno pravico do izbire zdravnika. »Obenem najbrž z vsemi sredstvi in osebnimi zvezami preprečuje svoj odhod z Destrnika in se še naprej bori za privilegiran položaj, v katerem kot direktor družbe obrača veliko javnega denarja, pridobljenega iz zdravstvene blagajne, čeprav se sam že dalj časa s pacienti sploh ne ukvarja,« je prepričan Ptujčan Viktor Pilinger, nekdanji zastopnik pacientovih pravic.

»Ambulanta družinske medicine na Destrniku bo po letnem dopustu v ponedeljek, 9. septembra, in vse naslednje dni normalno delala po ustaljenem urniku,« se glasi skopo obvestilo za paciente, ki ga je koncesionar Franc Mršnik nalepil na vrata ambulante. Torej se bo njihova priljubljena zdravnica Rahela Simonič, ki je zadnjih pet let skrbela za zdravje Destrničanov, po dopustu vrnila in je zaplet z njeno odpovedjo delovnega razmerja rešen, so si oddahnili pacienti.

Šokirani pacienti – namesto Simoničeve jih je pričakala nova zdravnica

Zato je bil šok tistih, ki so v ponedeljek zjutraj obiskali ambulanto, toliko večji, ko jih je namesto Simoničeve pričakala nova zdravnica Alenka Prelc. Vsi so namreč pričakovali, da jih bo pričakala »stara« zdravnica. »Ne vem, kaj se dogaja, čakamo že ure, vse gre veliko prepočasi. Razumem, da je danes prvi dan za novo zdravnico in da ona v bistvu ni nič kriva, ampak način, kako smo jo dobili, no, ta pa res ni pravi. Nobenega obvestila, nobene možnosti, da se odločimo, ali bomo ostali v tej ambulanti ali odšli kam drugam. Kot da sploh nismo pomembni,« je bila razočarana Slavica Slaček.

»Takšna menjava je najbolj problematična za kompleksne bolnike, kot sem sama, saj vidite, kakšno zajetno mapo z zdravniško dokumentacijo nosim s seboj. Končno smo na Destrniku imeli dobro zdravnico, uvedla je red, delo je nemoteno teklo, tudi sama sem se z njo odlično ujela, poznala je moje težave, zdaj bom pa morala spet vse nekomu na novo razlagati. Odnos med pacientom in zdravnikom se gradi dalj časa, preden se vzpostavi zaupanje. Poleg tega mi res ni jasno, kako se nekomu, ki krši pogoje za koncesijo, te ne more odvzeti. To je narobe svet.«

Ogorčeni in razočarani občani se obračajo na Pukšiča

Kako lahko nekdo tako izigrava pravila?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.02.2020 02:33

    Dela:- Do 5. ure, bo na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid v obe smeri. Obvoz je urejen po ljubljanski severni[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300