Podravje: Zaradi spora med Leskovarjem in Šircem vodovod ostaja na invalidskem vozičku
Štajerski Tednik
Tipografija

Tokratni kolegij županov Spodnjega Podravja je bil namenjen novi partiji besedega dvoboja med kidričevskim županom Antonom Leskovarjem in direktorjem Komunalnega podjetja Ptuj Jankom Šircem. Leskovar je kar nekajkrat prst uperil tudi v župane 17 občin, ki so potrdile predlog novih cen oskrbe z vodo. Slišati je bilo celo, da je ogrožena enotnost vodooskrbnega sistema v Spodnjem Podravju.

17 občin je v prejšnjih mesecih potrdilo predlog elaborata o oblikovanju cen storitev oskrbe z vodo, ki ga je pripravilo Komunalno podjetje Ptuj. Dve občini, Starše in Kidričevo, sta temu nasprotovali. Posledično rok za ureditev teh zadev in uveljavitev cen, ki je bil postavljen na 1. julij, ni obveljal. Da bi elaborat, s tem pa tudi višje cene vodooskrbe, začel veljati, morajo ta dokument potrditi vse občine v sistemu. Ker ni (bilo) tako, je direktor Komunalnega podjetja (KP) Ptuj Janko Širec na tokratnem kolegiju zaprosil, da to storijo do 1. oktobra. A kot kaže, tudi ta predlog ne bo obveljal.

Bodo občani Starš in Kidričevega plačevali vodo manj?

Če bosta občini Kidričevo in Starše vztrajali pri svojem in ne bosta potrdili elaborata, bi to po besedah Širca pomenilo, da veljata dva standarda: eden za občane teh dveh občin in drugi za občane preostalih 17 občin. Če omrežnine tudi v prihodnje ne bodo potrdili, je zagrozil, da v teh dveh občinah ne bo zamenjave digitalnih števcev, izgube pa bodo tudi v prihodnje pri njih velike, kriti pa jih bodo morale vse občine. „Izgube posamezne občine se enostavno ne da izmeriti,“ je opozoril Širec.

»Bistriški« digitalni števec 2 evra, »ptujski« 4 evre

Župani vedno bolj zaskrbljeni zaradi spora

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.02.2020 02:33

    Dela:- Do 5. ure, bo na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid v obe smeri. Obvoz je urejen po ljubljanski severni[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300