Markovci: Zaradi zastekljene vežice poslej v cerkvi  manj obiska?
Štajerski Tednik
Tipografija

Na markovskem pokopališču so z zasteklitvijo predprostora vežice pridobili dodaten prostor ter na ta način omogočili izvajanje pogrebnih slovesnosti tudi z verskim obredom kar v vežici. Tamkajšnji župnik Janez Maučec, ki sicer meni, da gre za lepo pridobitev, pa pri tem opozarja še na nekatere druge vidike.

Občina Markovci je pred kratkim končala načrtovano ureditev pokopališke vežice. Kot so pojasnili, so z zasteklitvijo 55 kvadratnih metrov velikega predprostora vežice, ki so ga povezali z obstoječim prostorom, na ta način pridobili 130 kvadratnih metrov veliko skupno površino zaprtega klimatiziranega prostora. »Ta površina v večini primerov zadostuje za izvajanje pogrebne slovesnosti tudi z verskim obredom,« so ob tem pristavili.

Vrednost investicije: 38.000 evrov

Dela so sicer začeli že v juniju, končali pa avgusta. Ob tem povedo, da obseg del sicer ni zahteval tako dolgega roka izvedbe, vendar so morali izvajalci prekinjati dela zaradi pogrebnih slovesnosti. Dela so skupaj stala 38.000 evrov, opravili pa so jih domači izvajalci.

Župnika skrbi, kaj bo v primeru večjega pogreba

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.02.2020 02:33

    Dela:- Do 5. ure, bo na gorenjski avtocesti zaprt predor Šentvid v obe smeri. Obvoz je urejen po ljubljanski severni[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300