Krajani Zavrča in Središča še vedno životarijo med tovornjaki
Štajerski Tednik
Tipografija

Prepoved daljinskega tranzitnega prometa težkih tovornih vozila (nad 7,5 tone) na nekaterih naših mejnih prehodih s Hrvaško je uvedena že več kot štiri mesece. Med mejnimi prehodi, ki jih prevozniki (razen z ožjega območja na obeh straneh meje) ne bi smeli več uporabljati za težke tovornjake, sta tudi Zavrč in Središče ob Dravi.

Na tem območju pa je ostal dovoljen promet težkih tovornih vozil za lokalni prevoz, ki ima izhodišče ali cilj v hrvaških županijah Varaždin ter Medžimurje in obratno, prav tako ni oviran tovorni promet z izhodiščem ali ciljem v Sloveniji.

Očitno pa namen oz. cilj omejitvenega ukrepa (usmeriti težke tovornjake, ki Slovenijo zgolj prečkajo, na avtocestni križ) prebivalcem ob obeh mejnih prehodih ni prinesel olajšanja, kar dokazujejo tudi statistični podatki, ki jih zbirajo na Policijski upravi Maribor. Podatki prehodov tovornih vozil čez mejni prehod Središče ob Dravi za leti 2018 in prvih 9 mesecev letošnjega leta kažejo, da čez menji prehod ne zapelje prav nič manj (pa tudi ne več) tovornih vozil kot prej, pred uvedbo ukrepa.

Skozi završki in središki mejni prehod nič manj tovornjakov kot prej

Vedno več težkih tovornjakov z registracijo z varaždinskega območja

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300