Nov polmilijonski kredit sprožil govorice o reševanju Pukšičevih osebnih težav
Štajerski Tednik
Tipografija

Župan in svetniki so se v burni razpravi znova obmetavali z očitki o tem, katero vodstvo, prejšnje ali sedanje, je slabše vodilo občino. Župan je zadovoljen, da se je občina spet postavila na noge in lahko začne realizacijo načrtovanih projektov, opozicijski svetnik Branko Horvat pa meni, da gre za enega najbolj škodljivih proračunov, kar jih je Destrnik kdajkoli imel, in za krajo občinskega premoženja.

V prvem polletju letošnjega leta so odhodki znašali slabih 830.000 evrov oziroma zgolj 19,4 odstotka veljavnega proračuna. Realizacija je bila tako nizka, ker občina ni mogla izvajati nobenih investicij.

Reprogramirali stari in najeli nov kredit

»Kljub večkratnim poskusom v prvi polovici leta nismo pridobili nobenega kredita, zato nismo mogli izpeljati plačil, zdaj pa nam je končno uspelo. Stari kredit v višini 1,2 milijona evrov smo reprogramirali, obrestno mero pa s štirih znižali na 0,85 odstotka, kar pomeni, da bomo po novem mesečno plačevali precej manj,« je bil zadovoljen Pukšič in dodal: »Pred dnevi nam je banka odobrila tudi kredit v višini 500.000 evrov, s katerim bomo poravnali proračunske obveznosti in delno tudi stroške sodne poravnave, ki sicer znaša 920.000 evrov. Najhujše obdobje je za nami. Rešili smo se namreč največje grožnje, in sicer blokade računov. Če bi se to zgodilo, bi se vse v občini ustavilo in izpeljati ne bi mogli prav nobene investicije.«

Župan je še napovedal, da se bo občina v okviru 23. člena ZFO zadolžila za sofinanciranje rekonstrukcije lokalnih cest in javnih poti v višini 82.168 evrov, in da bo prodala slabih 120 m2 poslovnih prostorov v tretjem nadstropju občinske stavbe. Zaradi vseh teh sprememb pa je potreben drugi rebalans letos.

Elizabeta Fras: »Nenehno županovo zlivanje gnojnice ni potrebno«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300