Življenje v strahu, kdaj bodo železniške zapornice spet odpovedale
Štajerski Tednik
Tipografija

Med krajani Mihovcev pri Veliki Nedelji v občini Ormož, pa tudi okoliškimi prebivalci in vsemi tistimi, ki vozijo po cesti med Ormožem in Ptujem, ostaja strah pred nedelujočimi zapornicami na tamkajšnjem železniškem prehodu. Te so namreč v preteklosti že odpovedale , ob dvignjenih zapornicah pa se je mimo zapeljal tudi vlak!

Letos naj bi po informacijah zaskrbljenih domačinov do okvare na zapornicah prišlo vsaj trikrat, nazadnje enkrat poleti. A to se ni zgodilo prvič. Zapornice so v preteklosti že večkrat zatajile, o čemer smo v našem časopisu že poročali. Okvare na zapornicah so ljudem nagnale strah v kosti.

Na zapornice se ni zanesti

»Vsakič, ko prečkam železniški prehod, se prepričam, ali je varno. Na zapornice se nikoli ne zanesem. V preteklosti so že večkrat zatajile in nikoli ne veš, kdaj se bo to spet zgodilo. Doslej se k sreči še ni pripetila kakšna nesreča, a to je lahko smrtno nevarno,« je povedal predsednik Krajevne skupnosti Velika Nedelja Janko Meško, ki živi le lučaj od omenjenega prehoda.

Situacija pa je še posebej pereča, ker je omenjeni prehod zaradi protihrupne ograje popolnoma nepregleden: »Najhuje pa je, da ko prideš z ormoške strani, moraš skorajda zapeljati na tirnice, da lahko sploh vidiš, ali prihaja vlak. Protihrupna ograja je namreč na tej strani nameščena skorajda do zapornic.«

Edina regionalka z (nevarnim) nivojskim prehodom v državi

Trofenik: »Če bi se državni organi ukvarjali z ozadji te situacije, bi marsikdo končal v Dobu«

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300