Videmska telefonija po več letih na sodišču: Na račune izbrancev nakazali 270.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Po 12 letih, odkar so si vodilni na videmski občini prikrojili pravila razdelitve denarja za vlaganje v telekomunikacijsko omrežje, na podlagi tega pa sebi in svojim bližnjim izplačali ne tako majhne zneske, se je zgodba preselila v sodno dvorano.

Na zatožno klop ptujskega okrožnega sodišča so v začetku tedna sedli nekdanji župan občine Videm Friderik Bračič, nekdanja direktorica videmske občinske uprave Darinka Ratajc, občinska računovodkinja Darinka Jagarinec, nekdanji občinski svetnik Stanko Simonič ter nekdanji predsednik KS Videm Ivan Pernek. Pet obdolženih se zagovarja zaradi kaznivih dejanj zlorabe javnega položaja in uničenja poslovnih listin. Bili so člani komisije, ki je odločala o razdelitvi 1,5 milijona evrov, ki jih je država občini namensko nakazala na posebni podračun za poplačilo vlaganj v gradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja. A glej ga, zlomka. Vsi člani komisije, njihovi družinski člani in še nekaj drugih izbrancev je prejelo precej višje zneske od preostalih „navadnih“ vlagateljev. Pravilno bi bilo, da bi se denar razdelil med vse upravičence po enakovrednem ključu. Če bi ga kaj ostalo, bi ga občina smela porabiti za vlaganja v infrastrukturo. Da so ga razdelili posvečenim izbrancem, vsekakor ni bilo dejanje na mestu.

Perneka in Ratajčeve v ponedeljek na sodišče ni bilo. Za prvega bo sodišče na podlagi predložene zdravniške dokumentacije odločalo, ali bo sploh sposoben spremljati sojenje.

Peterica krivde ne priznava, dokumentacijo uničili

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 15:40

    Zastoji:- Na ljubljanski vzhodni obvoznici med Zaloško in Golovcem proti Malencam.- Na ljubljanski severni obvoznici v obe smeri.- Na gorenjski[…]

radioptuj300