Ptuj: »Investitorji v tem trenutku gradbenega dovoljenja ne smejo dobiti!«
Štajerski Tednik
Tipografija

Kot vse kaže, se bo upor krajanov Ulice Jožefe Lackove obrestoval. Na sestanku, ki so ga izvedli v torek, so namreč dosegli kar nekaj pomembnih ciljev. Med njimi je prav gotovo ta, da Upravna enota Ptuj po pričakovanju vodstva občine ne bo izdala gradbenega dovoljenja za navezavo na Ulico Jožefe Lackove. S tem bi se izgradnja nove soseske zamaknila najbrž za kar nekaj let. Temu bodo sledili še drugi ukrepi.

Na pobudo stanovalcev Ulice Jožefe Lackove, na katero naj bi se navezala nova soseska, ki je v planu za izgradnjo, je bil v torek izveden sestanek s predstavniki občine, Skupne občinske uprave (SOU) Spodnjega Podravja ter ostalimi akterji. Med povabljenimi je bil tudi nekdanji župan MO Ptuj Miran Senčar, saj sta bila občinska podrobna prostorska načrta sprejeta prav v njegovem mandatu. Sestanka se ni udeležil. So pa svoja stališča pojasnjevali drugi, med njimi tudi županja MO Ptuj Nuška Gajšek in direktorica SOU Spodnjega Podravja Alenka Korpar.

„Rešitve niso na dosegu rok, iz danes na jutri. Želimo pa si pri iskanju rešitev konstruktiven dialog,“ je bila jasna županja, zavedajoč se, da zagate ne bo lahko rešiti.

Potek izdelave obeh OPPN je predstavila Snežana Sešel, zaposlena na SOU Spodnje Podravje. Potrdila je, da je mestni svet že ob sprejemu večkrat izpostavil prometni vidik in pomisleke, povezane s tem. Rezultat tega naj bi bila uvedba faznosti in podpis pogodbe o nameri (junija 2017) z lastnico zemljišča, kjer naj bi potekala nova cesta. To naj bi stalo 323.000 evrov. Tudi Aleš Gregorec, strokovni delavec oddelka za gospodarske dejavnosti na ptujski občini, in Franc Kozel predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ptuj, sta izrazila prepričanje, da je nova cestna povezava s Slovenskogoriške nujna. „Upoštevati moramo prebivalce, ki stanujejo tu. Oni so tisti, ki najbolj čutijo to težavo,“ je vztrajal Kozel.

Kar naj bi bila leta 2017 rešitev, je zdaj težava

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 17:17

    Zastoji:- Na gorenjski avtocesti med priključkom Podtabor in viaduktom Ljubno proti Karavankam, 4 km.- Zastoj tovornih vozil na dolenjski avtocesti[…]

radioptuj300