Gorišnica, Muretinci: Fekalije bruhajo iz kanalizacijskega jaška, ukrepa pa nihče
Štajerski Tednik
Tipografija

Prebivalci dela naselja Muretinci v občini Gorišnica se soočajo s poplavo fekalij in neznosnim smradom. Ob izpadu električne energije namreč iz tamkajšnjega kanalizacijskega jaška bruhajo fekalije, se razlivajo na vse strani in iztekajo v okolje ter bližnji potok. Ob tem pa so deležni tudi neizmernega smradu.

Občina Gorišnica je skupaj s sosednjo občino Markovci pred časom s pomočjo evropskega denarja zgradila kanalizacijo od Bukovcev do Formina s čistilno napravo. Smrtni greh pa je bil po prepričanju prebivalcev dela naselja Muretinci storjen, ker so glavni vod kanalizacije namesto po glavni cesti skozi omenjeno naselje speljali na najnižjo točko, med njihove hiše, od koder prečrpavajo fekalije nazaj na višje ležeči nivo. Težava pa se pojavi, ko pride do daljšega izpada elektrike, saj zavladajo neznosne razmere. Takrat odplake udarjajo skozi kanalizacijski jašek, se razlivajo na vse strani in tečejo v bližnji potok.

»Ob večurnem izpadu električne energije (štiri do pet ur) fekalije na polno bruhajo iz jaška, pojavljajo se tudi kosi toaletnega papirja. Zraven tega pa močno zaudarja. Kakovost življenja se nam je absolutno poslabšala. Ko je nazadnje prišlo do izbruha fekalij, julija letos, me je imelo, da bi se najraje preselil od tod, če bi imel denar. To je nepopisno. Ko pride do izteka, se potem te odpadne vode več dni parijo. Smrad je nemogoč. Zunaj na terasi ne moreš sedeti. Zapiramo se v hiše,« je povedal najbližje živeči Boštjan Cvetko, ki je po tem, ko je naletel na gluha ušesa občinskega vodstva, zadevo prijavil na državni inšpektorat. A se doslej ni zgodilo nič.

»Če bo prišla velika voda, bomo vsi v dreku«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:14

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300