Po novem letu več davčnih sprememb
Štajerski Tednik
Tipografija

Državni zbor je sprejel spremembe štirih davčnih zakonov, s katerimi se razbremenjuje lestvica za odmero dohodnine, po drugi strani pa zvišuje obdavčitev kapitala in uvaja minimalna stopnja obdavčitve podjetij.

V Levici so takšnim spremembam lestvice za odmero dohodnine odločno nasprotovali. Kot so izračunali, bodo tisti z minimalno plačo razbremenjeni za 1,60 evra na mesec, tisti s povprečno plačo za 12 evrov, najbolje plačani menedžerji pa za 92 evrov na mesec. „To ni razbremenitev srednjega razreda, to je davčna reforma za bogate,“ je bil kritičen poslanec Levice Miha Kordiš. Po drugi strani v vladni stranki LMŠ poudarjajo, da naj bi sprememba dohodninske lestvice razbremenila najnižje in srednje plačane delavce.

Največ bo pridobila država

„Razbremenitev plač, ki se uvaja s 1. januarjem 2020, dejansko za zaposlene res pomeni malenkost višjo neto plačo. Spremenjena dohodninska lestvica samo začasno ustavlja vse večjo obremenitev plač. Razbremenitev plač je preskromna in nikakor ne izboljšuje naše mednarodne konkurenčnosti,“ je dejal direktor ptujske območne obrtno-podjetniške zbornice Boris Repič. O svežnju preostalih davčnih sprememb je dodal:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300