24 občin bo za drobna darila svojim najmlajšim namenilo dobrih 90.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Praznično okrašenega decembra si brez dobrih mož z bolj ali manj polnimi vrečami daril ne znamo predstavljati. Še posebej pa ne otroci, ki že z nestrpnostjo pričakujejo prihod prvega: Miklavža. Ta bo na vrata potrkal že čez dva dni. Pred koncem leta pa se bosta z darili »pomerila« še Božiček in dedek Mraz. Zanimivo; medtem ko je bil še pred nekaj leti – vsaj v javnih ustanovah – najbolj radodaren dedek Mraz, ima zadnja leta primat Miklavž, za petami pa mu sledi Božiček. Dedek Mraz je le še redek gost med malčki spodnjepodravskih občin. Kako bodo letos občine napolnile njihove vreče z darili, pa razkrivamo v pričujočem članku.

Ptuj

Mestna občina Ptuj bo za prireditve obdarovanja otrok v sklopu Veselega decembra iz proračuna zagotovila 15.000 evrov. Hkrati četrtne skupnosti zagotavljajo za stroške daril še dodatna sredstva v višini 3.946 evrov. Občina otroke obdari tudi z brezplačnimi dogodki in s predstavami, ki jih organizirajo različni zavodi. Na prireditvah, ki jih organizira Mestna občina Ptuj, bo otroke obdaroval dedek Mraz. Vsebina darila, ki je vredno 12 evrov, ostaja skrivnost.

Hajdina

Za obdarovanje otrok bo občina Hajdina namenila 3.800 evrov. Njihove otroke bo obiskal Božiček. Podaril jim bo praktično darilo in igračo. Vrednost posameznega darila znaša 17 evrov.

Zavrč

Praznične dni bodo v Zavrču popestrili s predstavo, ki jo občina pripravlja v sodelovanju z učitelji in učenci OŠ Cirkulane-Zavrč; takrat bo otroke obiskal tudi Božiček. Obdaril bo vse v starosti od enega do osem let in vse nastopajoče otroke. Skupno bodo obdarili približno 120 otrok. Občina bo za obdarovanje namenila sredstva v višini 1.600 evrov. Vsebina daril ostaja skrivnost.

Rače – Fram

Božiček bo v dvorano OŠ Rače najmlajšim po predstavi Pod prazničnim dežnikom prinesel kar 450 daril. Obdarovani bodo vsi otroci do vključno tretjega razreda; prejeli pa bodo igrače in nekaj sladkarij. Občina bo za prireditev namenila 8.000 evrov, od tega 7.350 evrov za darila.

Starše

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:39

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300