Spodnje Podravje: Zaradi domnevnih nepravilnosti upokojenci ostali brez vodstva
Štajerski Tednik
Tipografija

Pokrajinska zveza društev upokojencev Spodnje Podravje je oktobra ostala brez vodstva. Izredni zbor članov je izrekel nezaupnico dosedanjemu predsedniku Francu Hojniku. Pisno odstopno izjavo je podala tudi podpredsednica Silva Gorjup, po nezaupnici predsedniku pa je odstopil še drugi podpredsednik Vili Horvat. Do nezaupnice so pripeljale ugotovitve Nadzornega odbora pri reviziji finančnega in materialnega poslovanja v letu 2018, ki so pokazale nepravilnosti.

Šele na izrednem zboru so sprejeli finančno poročilo za leto 2018 in finančni načrt za leto 2019. Celo leto so se tako bolj ali manj ukvarjali sami s seboj, namesto da bi se posvetili programom, ki pomenijo večjo kakovost življenja v tretjem življenjskem obdobju.

Že pred izrednim zborom članov je upravni odbor razrešil dosedanjo tajnico Marijo Ditinger, ki je bila tudi blagajničarka Pokrajinske zveze (PZDU) in predsednica komisije za bivalni prostor. Zaradi preveč napak je izgubila njihovo zaupanje, pri razrešitvi pa so upoštevali tudi zapisane ugotovitve v poročilu Nadzornega odbora (NO) PZDU. Vsa njena dela je prevzela dosedanja poslovna tajnica Nada Cestnik Koci.

Hojnik za interpelacijo krivi DeSUS

Franc Hojnik je po nezaupnici, ki mu jo je izreklo 34 od 41 prisotnih predstavnikov društev upokojencev tega območja, povedal, da je prepričan, da je delal pošteno in v korist vseh članov. Želel je tudi argumentirati ugotovitve NO, a naj bi mu bilo to onemogočeno. Prepričan je, da ga je interpeliral DeSUS, saj večina članov upravnega odbora prihaja iz te stranke. „Vse, kar oni sklenejo, je dokončno, brez možnega dodatnega komentarja,“ je še posebej poudaril. Hojnik prav tako vztraja, da ni dobil preveč izplačanih potnih stroškov; nasprotno: po njegovem izračunu bi bil upravičen še do dodatnih 600 evrov.

S funkcije drugega podpredsednika je po izrečeni nezaupnici dosedanjemu predsedniku odstopil tudi Vili Horvat, na oktobrskem izrednem zboru pa še podpredsednica Silva Gorjup.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300