Športni park Zabovci: Za „turisti“ ostala gora nesnage, tudi človeški iztrebki
Štajerski Tednik
Tipografija

Občina Markovci je lani v športnem parku v Zabovcih uredila postajališče za avtodome (PZA) s šestimi parkirnimi mesti. Ker se prostor lahko uporablja brezplačno, plačljivi sta le voda in elektrika (v primeru, da ju uporabnik koristi), je prostor v toplejši polovici leta skoraj vedno do zadnjega zaseden. S tem, da je občina avtodomarjem z brezplačnim postajališčem tako na široko odprla vrata, je sama sebi nakopala tudi nekaj težav.

Člani Športno-rekreacijskega društva (ŠRD) Zabovci, ki za celotni športni prostor vzorno skrbijo od njegovih začetkov, opozarjajo, da uporabniki PZA velikokrat za seboj puščajo odpadke, pa tudi iztrebke. Ker so domačini športni park gradili z ogromno lastnega dela in truda, jih posvinjana okolica, ki jo za seboj puščajo raznorazni kampisti, precej moti. Roko na srce, brez domačinov in številnih ur njihovega prostovoljnega dela v minulih 20 letih ta prostor zagotovo ne bi bil tako urejen, kot je: čist, trava redno pokošena, okolica zasajena z okrasnim grmičevjem in cvetlicami. Športni park je priljubljeno zbirališče vseh generacij, od otrok, mladine, mladih družin, do najstarejših. Številni domačini tam preživljajo svoj prosti čas, saj so na razpolago športna igrišča, igrala za otroke, fitnes na prostem, ribnik za športni ribolov, brunarica in prostori za druženja ter praznovanja … Športni park živi skoraj vse dni v letu.

Vse zasvinjali, ribičem odnesli verigo

Kar se je na prostoru zgodilo pred dobrim tednom dni, pa je preseglo vse meje dobrega okusa. Ribiči, ki se v športnem parku redno srečujejo in za svoj del ob ribniku vzorno skrbijo, niso mogli verjeti svojim očem.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300