Na Ptuju se droga prodaja kot bomboni v trgovini
Štajerski Tednik
Tipografija

Člani varnostnega sosveta mestne občine (MO) Ptuj so na redni decembrski seji med drugim govorili o prisotnosti alkohola in drog v lokalnem okolju, zlasti pri mladostnikih.

Razpravo o drogah je odprl predstavnik četrtne skupnosti (ČS) Ljudski vrt Franc Gojčič. Zanimalo ga je, ali policisti v okolici šol izvajajo kakšen nadzor nad razpečevanjem droge. Pomočnik komandirja Policijske postaje Ptuj Andrej Karba je dejal, da policisti v civilu opravljajo prikrite nadzore. Po besedah Karbe so letos začeli poostreno izvajati nadzor v gostinskem lokalu Saš bar v spodnjem delu poslovnega centra Domino na Trstenjakovi ulici. Minulo soboto so ugotovili kršitve, pravno in odgovorno osebo pa tudi kaznovali z globama v višini 4.000 in 800 evrov.

Vsi vedo za lokal, kjer mladoletnim točijo alkohol

Luka Žižek, učitelj na OŠ Ljudski vrt in mestni svetnik, je spomnil na javno skrivnost, ki velja med mladimi na Ptuju: „Če kje, potem lahko mladoletni, ne samo dijaki, temveč tudi osnovnošolci, alkohol dobijo v Saš baru. Pred nekaj dnevi sem dobil informacijo, ki seveda ni preverjena. Bilo naj bi tako, da bi za točilnim pultom bilo možno dobiti tudi drogo, med drugim najbolj uporabljano marihuano. Zato vljudno prosim, naj se na lokaciji izvajajo redni nadzori ali racije.«

Županja MO Ptuj Nuška Gajšek je Žižka dopolnila z besedami, da so o tem na občino dobili anonimko, ki jo je kot uradno prijavo podala na Policijo.

Kolobarjenje s podjetji, ljudje isti

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300