Ptuj: Hiške na Mestnem trgu ostale zaprte
Štajerski Tednik
Tipografija

Krepko smo že zakorakali v drugo polovico decembra, najbolj prazničnega meseca v letu. Lepo okrašeno mestno jedro in drsališče dejansko popoldneve, predvsem ob vikendih, dodobra napolnijo nov tržnični prostor. Je pa zato toliko bolj prazen Mestni trg. Ne samo, da ni obiskovalcev, tudi prodajne hiše samevajo, saj ni niti ponudnikov.

Zakaj je tako, smo preverili pri odgovornih – na Zavodu za turizem Ptuj: »Ker je glavnina dogajanja Ptujske pravljice na mestni tržnici, smo se v Zavodu sprva odločili, da oddamo na Mestnem trgu le eno hiško, z razlogom, da omogočimo gostincu pokritje vseh stroškov, vzporedno pa, da zagotovimo ponudbo v središču mesta. Minuli konec tedna in v preteklih dneh smo opazili, da so ljudje toplo sprejeli ponudbo pred Mestno hišo. Iz tega razloga smo se odločili, da ponudbo razširimo,“ pojasnjuje Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Pisna ponudba 14 ponudnikom za brezplačen najem brez odziva

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300