Destrnik: Helena Blagne namesto učencem raje pela nogometašem
Štajerski Tednik
Tipografija

Kot gostja bi morala Helena v četrtek nastopiti na tradicionalnem šolskem božično-novoletnem koncertu, a ga je tik pred zdajci odpovedala, saj naj bi zbolela. Bolezen pa je očitno ni ovirala, da ne bi še isti večer ob isti uri nastopila na novoletnem sprejemu Nogometne zveze Slovenije.

Otroci iz JVIZ Destrnik-Trnovska vas so s svojimi mentorji v šoli in vrtcu letos pripravili že 22. božično-novoletni koncert, da bi popestrili praznične dni in z nastopom pričarali pravljično vzdušje božiča, novega leta ter dneva samostojnosti in enotnosti. V telovadnici osnovne šole na Destrniku so tako nastopili vsi učenci OŠ Destrnik-Trnovska vas ter nekateri otroci iz Vrtca Destrnik in Vrtca Trnovska vas. Letošnja gostja koncerta, na katerem so se kot vsako leto do sedaj zbirala finančna sredstva za šolski sklad, ki pomaga pri plačilu šole v naravi, zaključnih ekskurzij in drugih dejavnosti učencem iz socialno ogroženih družin, pa naj bi bila prva dama slovenske glasbene scene Helena Blagne, ki bi zapela tudi skupaj z otroki.

Uradno je »zbolela« in to javila šele na dan koncerta

»Nastopajoči so se nekajmesečnih priprav lotili s polno mero dobre volje, saj se zavedajo, da s svojim nastopom pomagajo vrstnikom, seveda pa so se veselili tudi tega, da bo z njimi zapela Helena Blagne. Da je zbolela in je na Destrnik ne bo, smo izvedeli šele na dan koncerta. Seveda nam je bilo žal, a bolezen je pač višja sila, na katero ni mogoče vplivati. Potem pa nas je šokirala novica, da je pevka še isti večer nastopila v Ljubljani, na tradicionalnem novoletnem sprejemu Nogometne zveze Slovenije, ki je bil medijsko odmeven dogodek. Očitno nas nekdo tako podcenjuje, da misli, da ljudje v Slovenskih goricah ne znamo uporabljati družbenih omrežij in ne spremljamo medijev,« se je jezil ravnatelj Drago Skurjeni.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300