Jelka buteljka razdelila ormoško javnost
Štajerski Tednik
Tipografija

Letošnja novost praznične okrasitve, sedemmetrska jelka v obliki vinske steklenice na Kerenčičevem trgu v Ormožu, ki jo je postavila občina, je pritegnila veliko pozornosti in različnih odzivov, tudi zgražajočih.

Jelka v obliki steklenice je te dni povsem razdelila javnost.Nemalo je takih, ki so novost pozdravili, veliko pa tudi tistih, ki se nad tovrstno okrasitvijo zgražajo.

Med slednjimi je občinski odbor Nove Slovenije Ormož, ki mu predseduje nekdanji ormoški župan Alojz Sok. Povedal je, da se jim zdi postavitev božično-novoletne jelke v obliki steklenice popolnoma neprimerna.

Protest občinskega odbora N.Si

»Občinski odbor N.Si Ormož izjavlja, da se ne strinja s postavitvijo z lučkami obdane »steklenice« na ormoškem Kerenčičevem trgu namesto božične jelke, kot se je to delalo vsa leta do sedaj. Čaščenje drevesa je bilo že pri poganskih narodih nekaj običajnega in se je navada, da se med zimskimi prazniki postavlja zimzeleno drevo, ohranila tudi po prevzemu krščanstva, ko je jelka postala božično in novoletno drevo. Praznovanje novega leta je zagotovo najstarejši praznik, ki ga praznujejo ljudje po vsem svetu in se sicer praznuje na različne datume, le jelka s svojo simboliko ostaja povsod ista, kot simbol večnega kroga življenja in upanja na novo dobro leto.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300