Desenški gasilci: »Župan je postavko namenoma znižal«
Štajerski Tednik
Tipografija

Vsi se strinjajo, da je bil nakup moderne avtocisterne ob 90-letnici delovanja PGD Desenci velika pridobitev za člane najstarejšega gasilskega društva v občini, vendar nad njo hkrati visi oblak nezadovoljstva, saj so prepričani, da jih je občina pri tej investiciji prikrajšala za 8.000 evrov.

»V skladu s pogodbo je bila občina zavezana, da bo iz letošnjega proračuna za nakup vozila prispevala 42.000 evrov, česar pa ni storila, zato je bilo društvo prisiljeno najeti kredit, s čimer so seveda nastali dodatni stroški. Župan Pukšič se je izgovarjal, da v proračunu nima denarja za desenško avtocisterno, kar sicer drži, saj je postavko za nakup vozila namenoma znižal na zgolj 6.000 evrov, preostali denar pa namenil za druge stvari. Čeprav sem pri sprejemanju letošnjega proračuna zaradi tega ostro protestiral in zahteval prerazporeditev denarja iz drugih postavk, nisem bil uslišan, saj me je 'zloglasni' Pukšičev glasovalni stroj znova preglasil, kot se to pač zmeraj zgodi, ko skušamo člani opozicije konstruktivno ugovarjati pri kakšni stvari,« je nezadovoljen svetnik Branko Horvat, poveljnik Gasilske zveze Destrnik.

»S skoraj enoletno zamudo je zdaj občina društvu denar končno le nakazala, vendar 8.000 evrov manj, kot bi morala.«

Krivo je vodstvo društva

Da so PGD Desenci nakazali manj denarja, potrjuje tudi destrniški župan Franc Pukšič, vendar krivdo za to vali na vodstvo društva, ki da je s prejšnjim županom Vladimirjem Vindišem podpisalo tako pogodbo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:44

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300